Burse - Fonduri mutuale

Constructorul Concefa s-a umplut de contracte si se uita la piata germana

Constructorul Concefa s-a umplut de contracte si se uita la piata germana

Horatiu Cercel, proprietarul si directorul general al Concefa Sibiu, firma care realizeaza o parte din proiectul de 350 mil. euro al omului de afaceri Dan Fischer

13.08.2009, 19:07 250

Firma de constructii Concefa Sibiu (COFI), controlata de omul de afaceri Horatiu Cercel, a semnat recent un contract in valoare de 50 mil. euro cu dezvoltatorul INR Management Real Estate pentru realizarea unor lucrari de constructii din cadrul complexului de lux Silver Mountain. Firma INR Management este controlata de omul de afaceri Dan Fischer, care dezvolta in Poiana Brasov un proiect in valoare de 350 mil. euro. Concefa a demarat deja lucrarile la prima parte a proiectului, in valoare de 20 mil. euro, care se vor intinde pe o durata de circa doi ani. Concefa ar putea realiza si hotelul sub brandul Radisson SAS din cadrul proiectului.

Conducerea societatii mai spune ca a castigat recent doua licitatii pentru constructia a doua poduri in valoare cumulata de 15 mil. euro si ca analizeaza intrarea pe piata din Germania.

"Efectul succesului extraordinar al programului rabla din Germania este ca piata de drumuri si poduri de acolo a explodat si am putea contracta niste lucrari si acolo. Inca analizam tarifele si costurile", a declarat Horatiu Cercel, proprietarul si directorul general al Concefa Sibiu.

Lucrarile contractate recent de Concefa depasesc afacerile companiei pe ultimii doi ani si vin intr-o perioada in care constructorii se confrunta cu o lipsa acuta de contracte.

"Piata de constructii incepe sa miste. Sunt foarte multe licitatii publice la care participam, dar nu ne-am aruncat prea mult la pret. Cred ca spre finalul anului constructorii vor resimti cat de cat efectul acestor licitatii venite de pe timpul verii", spune Cercel.

Concefa Sibiu este compania fanion din cadrul grupului cu acelasi nume pe care omul de afaceri o controleaza, aceasta urmand sa absoarba firma Bravcof Brasov la care Concefa detine peste 90% din actiuni. Cele doua firme au fost evaluate de Dorian Rom Suisse pe baza bilantului de la jumatatea anului trecut la 147,5 mil. lei (35,3 mil. euro). Operatiunea va implica majorarea capitalului social al Concefa cu circa 0,85 mil. lei.

Afacerile Concefa Sibiu s-au injumatatit in primul trimestru, ajungand la 5,3 mil. lei (1,3 mil. euro), iar profitul net al societatii s-a redus la 35.750 lei, de la 245.000 lei in aceeasi perioada a anului trecut.

Scaderea a venit dupa ce mai multi ani in care afacerile Concefa au cunoscut o crestere impresionanta, numai anul trecut afacerile constructorului dublandu-se la 140,7 mil. lei (33,5 mil. euro). Actiunile Concefa Sibiu au sarit ieri cu circa 21,1% dupa anuntul privind semnarea contractului de 50 mil. euro, ajungand la un pret de 0,23 lei/actiune. La acest nivel, valoarea de piata a companiei este de 10,3 mil. euro.

Horatiu Cercel detine 65,3% din actiunile Concefa Sibiu, restul actionarilor avand participatii de sub 5% din capitalul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO