Burse - Fonduri mutuale

Constructorul de centrale fotovoltaice Simtel Team vrea să crească limita emiterii de obligaţiuni la 25 mil. euro în perioada 2023-2025. Compania vizează împrumuturi de până la 20 mil. euro

Constructorul de centrale fotovoltaice Simtel Team vrea...

Autor: Eduard Ivanovici

23.03.2023, 13:46 733

Conducerea companiei de inginerie şi tehnologie Simtel Team (simbol bursier SMTL) a convocat pe 25 aprilie Adunările Generale Ordinare şi Extraordinare ale Acţionarilor, unul dintre puncte de pe ordinea de zi a AGEA constând în aprobarea modificării limitei emiterii de obligaţiuni în intervalul 2023-2025.

Potrivit unui raport de la Bursa de Valori Bucureşti, plafonul ar urca de la 50 de milioane de lei sau echivalentul sumei în euro, aşa cum a fost aprobată la AGEA din aprilie anul trecut, la 125 de milioane de lei sau respectiv 25 de milioane de euro, „oricare dintre acestea va fi mai mare la data emiterii”.

Următoarea propunere care va fi supusă votului acţionarilor este „aprobarea modificării limitei până la care societatea poate contracta, în calitate de debitor, individual sau împreună cu alte societăţi deţinute integral sau parţial, a unor împrumuturi (linii de credit, factoring, capital de lucru, leasing etc)” de la 50 de milioane la 100 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro).

De asemenea, acţionarii vor discuta pe baza achiziţiei de active şi/sau participaţii la capitalul social în proiecte, respectiv entităţi care au ca obiect „producţia şi/sau stocarea de energie electrică, inclusiv în situaţia în care valoarea acestora depăşeşte, individual sau cumulat, 20% din totalul activelor imobilizate, până la valoarea maximă cumulată de 50.000.000 lei per an sau echivalentul în euro sau orice altă valută”, reiese din convocator.

În 2022, Simtel a avut afaceri de 137 de milioane de lei, plus 134% faţă de 2021, şi un profit care s-a dublat la 12 milioane de lei. Cheltuielile au însumat 122 de milioane de lei, în creştere cu 142% de la an la an. Compania a instalat anul trecut centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 45 MWp.

Acţiunile SMTL se tranzacţionează în creştere cu 12,8% în ultimul an, pe un rulaj de 12,65 milioane de lei, la o valoare de piaţă de 214 milioane de lei. Prezentă pe piaţa AeRO a BVB, societatea este deţinută de Iulian Nedea (participaţie de 23,5%), Sergiu-Eugen Bazarciuc (23,3%) şi Radu-Laurenţiu Vilău (23,3%), restul revenind altor acţionari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO