Burse - Fonduri mutuale

COS Târgovişte ajunge la o capitalizare de 95 mil. euro după un avans de 700% al acţiunilor în T1/2022

COS Târgovişte ajunge la o capitalizare de 95 mil. euro...

Autor: Tibi Oprea

11.04.2022, 08:40 776

♦ Active ale COS Târgovişte au fost preluate recent de italienii de la Beltrame.

Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, companie listată şi la Bursa de Valori Bucureşti sub simbol COS, şi-a majorat de opt ori valoarea bursieră în primele trei luni din 2022, ajungând la peste 470 de milioane de lei capitalizare (circa 95 mil. euro), potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

În ultimul an, acţiunile companiei înregistrează la bursă un avans de 1.060%, adică o creştere de 11 ori a valorii, arată calculele ZF. Totuşi, aceste dinamici au avut loc pe tranzacţii modice, sub 150.000 de lei însumat.

Acţiunile COS au un plus de 643,6% în ultimele şase luni, adică de când au revenit la tranzacţionare după o pauză de mai bine de şapte ani, în condiţiile deschiderii procedurii generale de insolvenţă (februarie 2013).

COS Târgovişte a intrat în faliment vara trecută, după ce tribunalul Dâmboviţa a respins planul de reorganizare propus de societatea creditoare Alphard Financial. Ulterior, creditoarea Distribuţie Energie Electrică România SA a renunţat la judecata cererii de deschidere a procedurii falimentului asupra debitoarei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO