Burse - Fonduri mutuale

Cosmin Ghiţă, şeful interimar al Nuclearlectrica, primeşte un mandat pe patru ani la conducerea companiei de 2,5 miliarde de lei capitalizare

Cosmin Ghiţă, şeful interimar al Nuclearlectrica,...

Autor: Liviu Popescu

04.02.2019, 18:23 634

Cosmin Ghiţă, care din august 2017 asigura interimatul Nuclearelectrica (SNN), companie cu 2,5 miliarde de lei capitalizare, a fost numit luni director general pe următorii patru ani de câtre consiliul de administraţie al singurului producător de energie nucleară din România, potrivit companiei.

“SN Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii că în şedinţa din data de 04.02.2019, Consiliul de Administraţie al SNN a aprobat numirea Directorului General, Directorului General Adjunct şi a Directorului Financiar ai SN Nuclearelectrica SA pentru un mandat de 4 ani ca urmare a finalizării procedurii de selecţie a conducerii executive aprobată prin Decizia Consiliului de Administraţie nr. 186/29.10.2018” se arată la bursă.

“Cosmin Ghiţă, în funcţia de Director General pentru un mandat de 4 ani începând cu data de 11.02.2019”, potrivit documentului.

Nuclearelectrica (SNN) a livrat investitorilor de la bursă un randament de 48% în 2018, ajustat cu dividende, ceea ce înseamnă că singurul producător de energie nucleară din România este pentru al doilea an consecutiv cea mai performantă acţiune din structura indicelui BET. Spre comparaţie, în 2017 acţiunile SNN au adus un câştig de 64%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO