Burse - Fonduri mutuale

Cosmin Păunescu, ASF: Avem 40.000 de investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti în acest moment, cu 30% mai mult decât anul trecut. Creşterea este impresionantă

Conferinţa ZF Piaţa de capital 2022

Cosmin Păunescu, ASF: Avem 40.000 de investitori activi...

Autor: Răzvan Botea

25.10.2022, 13:04 317

Sunt 40.000 de investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti în acest moment, cu 30% mai mult decât anul trecut, a spus, la conferinţa ZF Piaţa de capital 2022, Cosmin Păunescu, şef serviciu Supraveghere Prudenţială, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Investitorii activi prin societăţile de servicii de investiţii financiare locale, deci ceoi care au avut cel puţin o tranzacţie în ultimele şase luni, sunt 40.000 de persoane, care merg pe acţiuni. Cifra nu este mică, dacă raportăm cu anul trecut, când am avut 30.000 de persoane. O creştere de 30% este impresionantă”, a spus el.

ZF organizează marţi, 25 octombrie, conferinţa ZF Piaţa de Capital Bursa de la Bucureşti, oportunităţile de creştere care se deschid după trecerea crizei.

Ce a mai spus Cosmin Păunescu:

Cred că principalul efort pe care trebuie să-l facem este de educare, şi ASF-ul încearcă prin laboratoare academice, prin cursuri. Rezultatele sunt foarte bune.

Suntem încă o piaţă mică care are foarte mult spaţiu de creştere. Vorbim foarte mult despre criză, undeva în primăvara anului trecut se vorbea de inflaţie tranzitorie şi softlanding. Acum este o abordare fatalistă, haideţi să vedem puţin şi lucrurile bune: nu toate scenariile extreme s-au materializat. Nu avem un război care s-a extins, nu avem o criză alimentară, nu avem preţul petrolului la 250 de dolari barilul şi nici nu sunt şanse. Ar fi de dorit ca abordarea să fie precaută, dar nu pe un ton fatalist, pentru că uneori criza se poate autoinduce.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO