Burse - Fonduri mutuale

Cosmin Samoilă, One United Properties: Intenţionăm să ne extindem la nivel regional, avem anumite discuţii în Milano. Luăm în calcul destul de serios să atragem noi finanţări

ZF Romanian Capital Market Summit 2022

Cosmin Samoilă, One United Properties: Intenţionăm să...

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2022, 12:48 592

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties ia în calcul o extindere la nivel regional, iar o posibilă destinaţie ar putea fi Milano, Italia, a explicat Cosmin Samoilă, CFO al emitentului, prezent în cadrul ZF Romanian Capital Market Summit 2022.

„Intenţionăm să ne extindem la nivel regional, avem anumite discuţii în Milano, un oraş cu un potenţial foarte mare, dar ne uităm şi la alte zone. Cu siguranţă vom progresa în această direcţie şi vom veni cu noi informaţii pe măsură ce lucrurile se întâmplă”.

Întrebat de planurile pentru anul 2022, directorul financiar al One United Properties a subliniat că piaţa este favorabilă investiţiilor în acest moment, iar dezvoltatorul ia în calcul posibilitatea de a atrage noi finanţări.

„Este o discuţie foarte aplicată pe care o avem la nivelul companiei la acest moment, luăm în calcul destul de serios să atragem noi finanţări în vederea dezvoltării şi extinderii. Credem că mediul investiţional şi piaţa în acest moment este favorabilă investiţiilor şi compania noastră este o companie care poate scala destul de uşor volumul de operaţiuni şi de afaceri”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Romanian Capital Market Summit 2022:

  • ONE nu are o expunere directă pe această zonă de conflict, însă cu siguranţă pot apărea efecte indirecte, rămâne de văzut pe termen lung ce se va întâmpla pentru că la acest moment nu poate exista o predicţie nici asupra întinderii în timp sau în spaţiu asupra acestui conflict, cred că pe termen mediu şi lung România va avea o poziţie mai bună în faţa investitorilor, pentru că suntem o ţară sigură, suntem membri NATO şi nici nu am intrat în această retorică agresivă, militară, politică, mai degrabă suntem implicaţi în partea umanitară a situaţiei, cred că investitorii vor aprecia acest lucru pe termen mediu.
  • Referitor la piaţa imobiliar, este foarte important de precizat că în acest moment suntem într-o perioadă şi într-un mediu inflaţionist, din acest punct de vedere investiţiile imobiliare sunt o opţiune foarte bună pentru a te proteja la inflaţie pentru că pe termen mediu şi lung există un efect clar de convervenţă şi pentru că valoarea acestora fie stagnează, fie chiar creşte, comparativ cu valoarea fondurilor băneşti, care este cu siguranţă erodată de fenomenul inflaţionist.
  • Au apărut unele tensiuni exact atunci când s-a declanşat conflictul, în acele zile, au fost unele amânări, au fost unele discuţii, dar în acest moment lucrurile s-au întors la o normaltate din acest punct de vedere şi dacă situaţia nu va escalada şi nu se va extinde sunt sigur că efectele negative majore nu vor apărea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24