Burse - Fonduri mutuale

Creştere surpriză pe bursele europene după referendumul din Italia. ”Nu este un eveniment de risc major pentru pieţe”

Creştere surpriză pe bursele europene după...

Autor: Ştefan Stan

05.12.2016, 12:34 1504

După un debut slab al burselor europene, unde indicele Stoxx 600 a scăzut cu 2,1%, acţiunile din continent şi-au mai revenit şi au trecut pe creştere. Indicele Stoxx Euro 600 a urcat cu 1,25% la ora 12:00, după ce pieţele şi-au revenit după demisia lui Matteo Renzi din fruntea guvernului Italiei, scrie Bloomberg.

”Un <nu> pentru reformele propuse de premierul italian deja era luat în considerare de către investitori, iar dacă tragem linie nu este un eveniment de risc major pentru pieţe, nu a fost ca un vot de ne-apartenenţă la Uniunea Europeană”, a spus Sylvain Loganadin, analist de piaţă la FXCM în Paris.

 Traderii au început să crească acţiunile italiene spre sfârşitul a ceea ce a fost un an dificil, marcat de incertitudini politice şi crize bancare. Indicele FSTE MIB este încă în scădere cu 20% anul acesta.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,51%, în timp ce DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 1,68%, iar CAC 40 din Paris a urcat cu 1,35%.

La Bucureşti, indicele BET a înregistrat o scădere de 0,18%. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de BVB, cu un declin de 1,04%, urmat de OMV Petrom, cu 0,42% şi FP, Transelectrica, cu 0,34%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO