Burse - Fonduri mutuale

Creşterea exporturilor a ajutat Oltchim să îşi crească producţia la un sfert din capacitate

Creşterea exporturilor a ajutat Oltchim să îşi...

Autor: Radu Bostan

13.11.2014, 00:06 453
Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) a ajuns în septembrie la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 26%, faţă de doar 6% în februarie 2013, prima lună după intrarea în insolvenţă, graţie redresării vân­zărilor şi creşterii puternice a exporturilor.
 
Cifra de afaceri a Oltchim a crescut în primele nouă luni la 436 milioane de lei, cu 21% peste rulajul din perioada similară a anului trecut şi apropiată de cifra totală a vânzărilor combinatului din întreg anul 2013, de 497 milioane de lei. Oltchim şi-a declarat insolvenţa pe 30 ianuarie 2013.
 
„Creşterea producţiei şi recâştigarea pie­ţe­lor (majoritatea externe) s-au făcut trep­tat, cifra de afaceri majorându-se lună de lună de la 5,4 mili. euro în luna februarie 2013 la 14,2 mil. euro în luna septembrie 2014“, arată ad­ministratorii companiei în raportul trimestrial.
 
Combinatul vâlcean este puternic depen­dent de livrările către pieţele externe, unde îşi desface aproape 70% din producţie, în special în Uniunea Europeană, Turcia şi Orientul Mijlociu. Exporturile au avut astfel cea mai mare contribuţie la avansul afacerilor, afişând o creştere de 40% în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi ajutând compania şi să-şi utilizeze un procent mai mare din capacitatea de producţie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO