Burse - Fonduri mutuale

Creteanu vede afaceri in scadere cu 30% la Comnord

03.05.2009, 18:12 52

Dezvoltatorul imobiliar Comnord Bucuresti (COSC), controlat de omul de afaceri Sorin Creteanu, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 164,4 mil. lei (39,1 mil. euro), mai mica cu circa 30% fata de cea realizata anul trecut.

Scaderea afacerilor se va resimti si in profitul companiei, care este estimat sa se reduca in 2009 la jumatate, pana la 7,3 mil. lei (1,7 mil. euro), fata de un castig net de 14,1 mil. lei (3,8 mil. euro) obtinut anul trecut.
Daca previziunile societatii se vor concretiza, acesta va fi al doilea an la rand cand afacerile dezvoltatorului se contracta, dupa ce in 2008 au scazut cu 11,2%, la 233,8 mil. lei (63,7 mil. euro). Titlurile Comnord s-au depreciat din vara lui 2007 si pana in aprilie de aproape 20 de ori, insa de la inceputul anului au consemnat o crestere de 45%, dupa revenirea Bursei din ultimele doua luni. In 2007, Comnord era una dintre cele mai mari companii listate pe piata RASDAQ, cu o capitalizare de peste 160 mil. euro, in prezent, la ultimul pret de 2,1 lei/actiune, valoarea de piata a companiei ridicandu-se la circa 19,6 mil. euro.
Compania asteapta in acest an un profit de pe partea din exploatare de 6,1 mil. lei si estimeaza ca va obtine 1,6 mil. lei din dividende de la societatile la care detine participatii.
Compania s-a confruntat in ultimele luni cu o piata dificila, cu o concurenta foarte mare si lipsa banilor pentru proiecte. Potrivit unor surse apropiate, societatea va finaliza proiectele pe care le are in curs de dezvoltate, in prezent neexistand premize pentru inceperea altor proiecte.
Totodata, firma a facut oferte pentru un numar mare de proiecte, lipsa comenzilor putand determina Comnord sa se axeze si pe anumite proiecte de infrastructura.
Conducerea Comnord a decis sa pastreze tot profitul inregistrat anul trecut in firma si sa nu-l distribuie ca dividende, motivand aceasta prin scaderea nivelului de activitate al constructiilor din prima parte a anului, scumpirea creditelor si pastrarea angajatilor societatii, se arata in raportul companiei.
Pe parcursul anului trecut, firma a recurs la disponibilizari, numarul mediu de salariati reducandu-se la 146, fata de un total de 218 in anul 2007.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO