Burse - Fonduri mutuale

Electrica: Cristian Bosoancă primeşte încă un an în funcţia de preşedinte al boardului

Electrica: Cristian Bosoancă primeşte încă un an în...

Autor: Cristina Bellu

16.12.2020, 11:05 397

Consiliul de administraţie al Electrica (simbol bursier EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, la care statul român are 48,7% din acţiuni, a prelungit mandatul lui Cristian Bosoancă, 44 de ani, în funcţia de preşedinte al boardului, până la data de 31 decembrie 2021.

El a preluat şefia consiliului de administraţie în luna iulie 2020, după ce Valentin Radu, cel care ocupa această funcţie din 2018, a demisionat.

Potrivit informaţiilor publicate anterior pe site-ul companiei, Cristian Bosoancă, „născut în 1976, deţine o vastă experienţă profesională în domeniul economic (contabilitate, financiar, fiscalitate), având peste 20 de ani de activitate. Profesia de bază se derulează ca liber profesionist încă din anul 2008, fiind în prezent asociat şi administrator în cadrul societăţii Expert Contabilitate & Servicii S.R.L. şi în Cabinetul Individual de Expertiză contabilă şi judiciară”.

Din anul 2016, Iulian Cristian Bosoancă deţine funcţia de preşedinte al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECAR), filiala Mehedinţi precum şi de lector în cadrul CECAR. Electrica menţionează că Cristian Bosoancă este administrator neexecutiv, din 29 aprilie 2020 şi membru al Comitetului de Audit şi Risc al Electrica.

Totodată, acţionarii companiei au stabilit componenţa comitetelor consultative începând cu 1 ianuarie 2021 până la 31 decembrie 2021, astfel: Comitetul de Audit si Risc - Ramona Ungur, Presedinte, Bogdan Iliescu, membru,Cristian Bosoanca, membru; Comitetul de Nominalizare si Remunerare- Bogdan Iliescu, Presedinte, Valentin Radu, membru, Gicu Iorga, membru; Comitetul de Strategie si Guvernanta Corporativa -Dragos Andrei, Presedinte, Radu Florescu, membru, Valentin Radu, membru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO