Burse - Fonduri mutuale

Cristian Nacu, IFC: Coronacriza va face din ce în ce mai dificilă piaţa de fund raising pentru că apetitul de risc al anumitor zone ai marilor investitori în private equity începe să se schimbe

Cristian Nacu, IFC: Coronacriza va face din ce în ce mai...

Autor: Liviu Popescu

24.09.2020, 13:53 294

“Coronacriza va face din ce în ce mai dificilă piaţa de fund raising pentru că apetitul de risc al anumitor zone ai marilor investitsori în private equity începe să se schimbe. În România este o situaţie oarecum fericită generată de faptul că au fost unele lucruri care au schimbat în bine interesul acestor investitori”, spune Cristian Nacu, senior country officer Romania&Republica Moldova International Finance Corporation (IFC), la Summitul Administratorilor de Fonduri din România – ediţia 2020.

Cristian Nacu se referă la faptul că din februarie 2020 administratorii de pensii private Pilon II pot investi şi în fonduri de private equity, aşadar fiind vorba de o modificare legislativă din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“Dar şi faptul că în ultimii ani au apărut fonduri de private equity finanţate prioritar de IFC dar şi oameni de afaceri care au început să aibă încredere şi au pus bani în fondurile de private equity”, spune el care oferă prezenţei unei platforme de crowd funding, precum Seedblink.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO