• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Burse - Fonduri mutuale

Cristian Sima: Am un contract care mă acoperă 100% pentru pierderile clienţilor

Cristian Sima: Am un contract care mă acoperă 100% pentru pierderile clienţilor

Autor: Liviu Iancu

14 oct 2012 1838

"Aceşti clienţi, analizând la rece situaţia, ce şanse au? Se duc să depună plângere unde? În British Virgin Islands sau la Londra, că o firmă din British Virgin Islands le-a tranzacţionat pe nişte platforme banii şi le-a pierdut. Cu un contract făcut de nişte avocaţi londonezi, care mă acoperă pe mine 100%. Chiar dacă eu spun că iau riscuri mici, mari sau medii, orice risc mic poate să devină un risc mare", a spus Sima.

El a afirmat că o speculaţie nereuşită se numeşte o investiţie pe termen lung.

"Şi-atunci le spun, băi, aveţi speculaţii nereuşite, staţi cu ele, poate cine ştie, se întâmplă şi recuperaţi", a spus Sima.

El afirmă că dacă ar fi fost un "capitalist feroce" ar fi putut rămâne în Bucureşti şi le-ar fi putut spune clienţilor că le-a pierdut banii, chiar dacă şi-ar fi riscat viaţa în cazul în care unii clienţi "i-ar fi dat în cap vâzând că legal nu au ce să facă".

► Sima: Cea mai pierdere a unui client al WBS Holding este de 1,4 milioane de euro

"Toată lumea ştia de aceste clauze şi erau încântate de avantajele fiscale", a mai spus el.

Sima a susţinut vineri seara într-o emisiune de la Realitatea TV unde a intrat în direct, că este în Reykjavik (Islanda) şi că a plecat de frică din ţară, întrucât i s-ar fi cerut să îşi cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienţilor săi.

"La sfârţitul lunii septembrie, în ultima vineri, am plecat în Elveţia, pentru că altfel ar fi trebuit să semnez că cedez toate activele. Am multe participaţiuni, case, apartamente... Eu o să vă spun toată povestea. De când am început să scriu, nu v-am spus nicio minciună. Totul se referă la bani şi la putere", a afirmat el atunci.

El a mai spus că nu poate spune cine i-a cerut să cedeze tot ce are pentru ca apoi "să o poată lua de la capăt". Întrebat dacă i s-a cerut într-un "mod gansteros", sau doar pentru acoperirea pierderilor, Sima a spus că este "ceva la limită".

Totodată, el a negat că ameninţările vin din "plan politic" sau de la concurenţii săi.

Întrebat dacă se simte ameninţat de unii clienţi, el a confirmat. El a mai spus că a avut clienţi "foate puternici şi foarte bogaţi" din România, iar faptul că el se află în Islanda îl face să se simtă mai protejat.

Totodată, Sima a arătat că nu are încredere să intre într-un program de protecţie a martorilor în România.

Până vineri, când a trimis trei scrisori presei, Sima nu mai putuse fi contactat de la 1 octombrie.

Etichete: SIMA, DECLARAŢII,

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743