Burse - Fonduri mutuale

Cristian Sima isi vinde actiunile detinute la BVB

14.02.2008, 20:19 73

Societatea de brokeraj WBS Romania, controlata de Cristian Sima, a scos la vanzare un pachet de 60.000 de actiuni ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la pretul de 160 de lei (44 de euro) pe actiune, propunandu-si sa stranga 9,6 mil. lei (2,63 mil. euro) din vanzarea acestor actiuni.
"Am decis sa vand deoarece ma multumeste pretul si nu cred ca Bursa de Valori Bucuresti se va mai dezvolta anul acesta. Daca gasesc cumparatori pentru acest pachet, voi vinde si restul de actiuni", a declarat pentru ZF Cristian Sima.
WBS Romania detine in prezent 74.576 de actiuni BVB, reprezentand 1,5% din actiunile institutiei, dupa ce a mai cumparat anul trecut actiuni din piata. La mijlocul anului trecut, Sima si-a anuntat intentia de a ajunge la o participatie semnificativa in cadrul BVB prin achizitia de actiuni din piata.
"Am cumparat actiuni si la 90 de lei si la 120 de lei, iar acum vreau sa le vand la 160 de lei. Eu sper sa mi le cumpere cineva", a precizat Sima, care a mai spus ca va investi in continuare in Bursa din Sibiu, unde a ajuns sa detina o participatie de 5%.
Cristian Sima a starnit anul trecut un scandal dupa ce si-a dat demisia din functia de membru al Consiliului de Administratie al BVB in luna august, la doar cateva luni dupa ce fusese ales in aceasta functie, declarand ca va incerca sa cumpere cat mai multe actiuni pentru a provoca schimbarea conducerii din acel moment a Bursei.
El a candidat la functia de presedinte al BVB in luna decembrie, dupa demisia lui Septimiu Stoica, fiind invins insa de directorul general al institutiei, Stere Farmache. El a mai propus actionarilor BVB reducerea numarului de membri din Consiliul de Administratie de la 9 la 7, insa si aceasta propunere a fost respinsa.
WBS Romania este una dintre cele mai mici societati de brokeraj de la Bursa, cu un rulaj de 30 mil. lei (9,1 mil. euro) in 2007.
Egnatia Securities, societatea de brokeraj a bancii elene Egnatia, a scos de asemenea la vanzare un pachet de 10.000 de actiuni BVB la pretul de 170 de lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO