Burse - Fonduri mutuale

Cristian Sima şi Paul Miclăuş, realeşi în Consiliul de Administraţie al Sibex

Cristian Sima şi Paul Miclăuş, realeşi în Consiliul de Administraţie al Sibex

Paul Miclăuş, administrator al Sibex

Autor: Stefan Musgociu

18.07.2011, 00:00 458

Acţionarii bursei de la Sibiu (Sibex) i-au ales din nou camembri în Consiliul de Administraţie pe Paul Miclăuş, fostvicepreşedinte CNVM, şi pe Cristian Sima, întrucât deciziile AGAdin aprilie, prin care cei doi fuseseră numiţi administratori, aufost contestate în instanţă şi suspendate de Tribunalul Sibiu.

Totodată, acţionarii l-au revocat din funcţia de membru CA peTeodor Ancuţa, fostul preşedinte CA şi director general al Sibex dela înfiinţarea bursei (1997) până la finele lunii aprilie. În locullui Ancuţa a fost ales Sima. La AGA au fost prezenţi acţionari caredeţin 72,5% din drepturile de vot, potrivit unui comunicat alSibex.

Miclăuş şi Sima au mai fost aleşi membri ai CA la finele luniiaprilie, însă deciziile AGA au fost suspendate de Tribunalul Sibiuîntr-un proces iniţiat de un grup restrâns de acţionari.

La finele lunii aprilie acţionarii Sibex au decis revocareavechiului Consiliu de Administraţie, au ales trei noi membri şii-au confirmat pe reprezentanţii SIF Transilvania şi SIF Muntenia,Dan Simionescu şi Gabriel Filimon.

Exceptându-i pe Miclăuş şi Sima, numit atunci de acţionaripreşedinte al CA, a fost ales administrator şi Alexandru Găitan,manager de portofoliu la Multi Strategy Global Hedge Fund of HFs,FIM, Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO