Burse - Fonduri mutuale

Criza a dezmorţit investitorii: lichiditatea record din 2014 încoace majorează cu 54% profitul Bursei de Valori în T1/2020

Criza a dezmorţit investitorii: lichiditatea record din 2014 încoace majorează cu 54% profitul Bursei de Valori în T1/2020

Autor: Cristina Bellu, Liviu Popescu

17.05.2020, 12:13 1138

Pe fondul preţurilor scăzute ale acţiunilor, într-o perioadă în care analiştii chestionaţi de ZF spun că pe piaţa de capital este o volatilitate „sălbatică“, investitorii s-au dezmorţit la Bursa de la Bucureşti, ceea ce a majorat lichiditatea de tranzacţionare. Prin urmare, cel mai ridicat rulaj mediu zilnic de tranzacţionare din 2014 încoace (circa 50 mil. lei pe acţiuni) s-a reflectat şi în rezultatele financiare ale operatorului pieţei de capital.

Şedinţele agitate de la Bursă din T1/2020, când preţurile unor acţiuni au fost în scădere chiar şi cu 20-30% faţă de în­ce­putul anului, au determinat o activitate in­ten­să de tranzacţionare la Bucureşti, ceea ce s-a reflectat în lichiditatea me­die zilnică, la cea mai ridicată valoare din 2014 încoace.

Astfel, strategia diferită de investi­ţii, fie de oportunitate pe fondul preţu­rilor scă­zute, fie de restructurare a por­to­fo­liu­lui, a determinat ca rezulta­te­le financiare ale operatorului pieţei de ca­pital din Ro­mâ­nia să fie caracterizate de analişti ca fi­ind „solide“, arată datele agregate de ZF.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO