Burse - Fonduri mutuale

Criza a dezmorţit investitorii: lichiditatea record din 2014 încoace majorează cu 54% profitul Bursei de Valori în T1/2020

Criza a dezmorţit investitorii: lichiditatea record din...

Autor: Cristina Bellu, Liviu Popescu

17.05.2020, 12:13 1149

Pe fondul preţurilor scăzute ale acţiunilor, într-o perioadă în care analiştii chestionaţi de ZF spun că pe piaţa de capital este o volatilitate „sălbatică“, investitorii s-au dezmorţit la Bursa de la Bucureşti, ceea ce a majorat lichiditatea de tranzacţionare. Prin urmare, cel mai ridicat rulaj mediu zilnic de tranzacţionare din 2014 încoace (circa 50 mil. lei pe acţiuni) s-a reflectat şi în rezultatele financiare ale operatorului pieţei de capital.

Şedinţele agitate de la Bursă din T1/2020, când preţurile unor acţiuni au fost în scădere chiar şi cu 20-30% faţă de în­ce­putul anului, au determinat o activitate in­ten­să de tranzacţionare la Bucureşti, ceea ce s-a reflectat în lichiditatea me­die zilnică, la cea mai ridicată valoare din 2014 încoace.

Astfel, strategia diferită de investi­ţii, fie de oportunitate pe fondul preţu­rilor scă­zute, fie de restructurare a por­to­fo­liu­lui, a determinat ca rezulta­te­le financiare ale operatorului pieţei de ca­pital din Ro­mâ­nia să fie caracterizate de analişti ca fi­ind „solide“, arată datele agregate de ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO