Burse - Fonduri mutuale

Criza îşi arată din nou colţii: Acţiunile UniCredit au scăzut cu 9% la Milano, după ce banca a vândut acţiuni noi cu un discount de 43%

Criza îşi arată din nou colţii: Acţiunile UniCredit au scăzut cu 9% la Milano, după ce banca a vândut acţiuni noi cu un discount de 43%

Autor: Andrei Chirileasa

04.01.2012, 11:44 955

Acţiunile grupului italian UniCredit, care are operaţiuni şi în România, au scăzut cu 9,9% pe bursa din Milano şi au fost suspendate de la tranzacţionare, în deschiderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri.

Scăderea a venit după ce banca a anunţat că va vinde acţiuni noi la un preţ cu 43% mai mic decât cotaţia de închidere de marţi, în încercarea de a-şi consolida capitalul, potrivit Bloomberg. UniCredit încearcă să strângă circa 7,5 miliarde de euro de pe piaţă. Acţiunile UniCredit au scăzut cu 26% de când banca a anunţat majorarea de capital, pe 14 noiembrie 2011.

UniCredit are în prezent o valoare de piaţă de 11,1 miliarde de euro.

Majoritatea acţiunilor europene din sectorul bancar au înregistrat scăderi în prima parte a şedinţei de miercuri. În Spania, Banco Santander, una dintre cele mai mari bănci din Europa, scădea cu 4,5%, în Italia, Intesa pierdea 3,45%, la Paris, Societe Generale scădea cu 2%, iar la Frankfurt Deutsche Bank înregistra o corecţie de 1,7%. Şi la Viena, acţiunile Erste scădeau cu 3,2%.

Scăderile din sectorul financiar au tras în jos şi indicii europeni, după două zile de creşteri.

Indicii burselor din Italia şi Spania pierdeau 1,3%, iar cei din Franţa şi Germania scădeau cu circa 0,4%.