Burse - Fonduri mutuale

Cu 2.800 de miliarde de dolari pe mână, o istorie de 150 de ani şi faimos în toate cercurile de investitori, Goldman Sachs este cel mai nou nume de la BVB

Cu 2.800 de miliarde de dolari pe mână, o istorie de...

Autor: Liviu Popescu

22.04.2022, 07:21 6900

♦ Administrator a mai multe clase de fonduri mutuale, cu expunere pe acţiuni, bonduri, dar şi ETF-uri şi mărfuri, Goldman Sachs este în top cinci cei mai mari administratori de bani din lume.

Cu active în administrare de aproxi­mativ 2.800 de miliarde de dolari, adică de circa 12 ori cât produce eco­nomia românească într-un singur an, cu o istorie de 150 de ani şi menţionat mai în toate cercurile de investitori, un gigant american al investiţiilor a intrat în România în urma unei achiziţii globale de circa 2 mld. dolari: Goldman Sachs.

Astfel, prin preluarea admi­nistratorului olandez de fonduri mutuale NN Investment Partners, care în România are un birou dechis din 2006 încoace, în prezent condus de Milan Pruşan, americanii de la Goldman Sachs au acum expunere la companii listate la Bursa de la Bucureşti, adică cele care se se află în portofoliul NN IP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO