Burse - Fonduri mutuale

Cu două săptămâni până la publicarea rezultatelor din S1/2021, Banca Transilvania sparge pragul de 3 lei pe acţiune la bursă la o capitalizare record de 17 mld. lei

Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest: Creşterea din ultima perioadă, ce a condus la depăşirea valorii de 3 lei/acţiune,  este determinată de un interes crescut pe această acţiune,  mai ales din partea unor investitori mari (volumele arată acest lucru).

Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest: Creşterea din ultima perioadă, ce a condus la depăşirea valorii de 3 lei/acţiune, este determinată de un interes crescut pe această acţiune, mai ales din partea unor investitori mari (volumele arată acest lucru).

Autor: Liviu Popescu

11.08.2021, 08:45 3175

♦ În ultima săptămână acţiunile TLV au urcat cu aproximativ 7% ♦ Spre comparaţie, indicele principal BET are plus 2% în ultima săptămână ♦ „Anul trecut pe vremea asta banca încerca să revină după prăbuşirea din martie şi cocheta cu preţul de 2 lei.“

Pe fondul prezenţei unor in­vestitori de calibru la bursă, a căror prezenţă a fost „trădată“ de tranzacţiile ridicate compa­rativ cu media perioadei de vară, şi în contextul unor creşteri atât pe bursele externe cât şi la Bucureşti, Banca Transilvania – cea mai mare bancă din România şi cel mai lichid emitent a spart marţi pragul de 3 lei pe acţiune şi a ajuns la un maxim istoric.

Astfel, pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, acţiunile băncii de la Cluj se tranzacţionau la 3 lei pe unitate, pe fondul unor tranzacţii de 10 mil. lei la ora 12:00, circa 16 mil. lei la ora 14:00 şi aproximativ 20 mil. lei în apropiere de închidere, fiind cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa locală pe 10 august 2021.

Comparativ cu preţul din şedinţa precedentă, acţiunile TLV se apreciau cu 2,7% , adică la o capitalizare de circa 17,2 miliarde de lei, un nou maxim istoric. Spre comparaţie, indicele prin­cipal BET urca cu 1,5%, la aproximativ 12.070 de puncte, iar lichiditatea totală pe acţiuni era la jumă­tatea şedinţei de circa 42 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO