Burse - Fonduri mutuale

Cu Hidroelectrica listată, Fondul Proprietatea va şterge 80% din activ. Care sunt implicaţiile pentru BVB? „Vom vorbi de un nou Fond Proprietatea“

Cu Hidroelectrica listată, Fondul Proprietatea va...

Autor: Liviu Popescu

02.06.2023, 07:23 8077

Vor mai rămâne americanii de la Franklin Tempelton să administreze un fond cu 2 mld. lei active? Va mai cumpăra fondul alte participaţii? Ce va face cu banii de pe urma IPO-ului Hidroelectrica?

Cândva, în urmă cu doar câţiva ani, era cel mai mare investitor privat în sectorul energetic românesc, însă lichidările de acţiuni, prin vânzări inclusiv pe Bursa de Valori Bucureşti la Petrom, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz şi ulterior distribuirea de numerar către investitori au făcut ca în prezent o singură investiţie, cea a Hidroelectrica, să reprezinte 80% din întreg activul Fondului Proprietatea.

Iar în curând şi această investiţie, care în 2010 reprezenta doar 21% din activul net al Fondului Proprietatea, faţă de 80% în prezent, va fi vândută, prin listarea de acţiuni în cea mai mare ofertă iniţială deruală până acum la Bursa de Valori Bucureşti, evaluată de Ziarul Financiar la aproximativ 2 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO