Burse - Fonduri mutuale

Cu o lună înainte de închiderea anului, profit de 500 mil. lei pentru cele cinci SIF-uri

Cu o lună înainte de închiderea anului, profit de 500...

Autor: Roxana Pricop

16.12.2015, 00:05 804
► SIF Banat-Crişana a devenit în acest an cea mai mare dintre SIF-uri ► Prima la profit se menţine SIF Oltenia.
 
Cele cinci SIF-uri au încheiat primele 11 luni din an cu pro­fi­turi cumulate în valoare de 507 milioane de lei, în scădere cu 28% faţă de câştigurile raportate în acelaşi interval al anului trecut. Pe de altă parte, activele SIF-urilor au urcat cu 8% în acest an, până aproape de 7,1 miliarde de lei.
 
Indicele BET-FI, ce reuneşte evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi ale Fondului Proprietatea, s-a depreciat cu aproape 2% în acest an.
 
SIF Oltenia (SIF5) se menţine prima la profit în acest an cu un câştig de 142 mil. lei, în creştere cu 60% faţă de re­zul­ta­tul raportat de societate după primele  11 luni ale anului tre­cut. Creşterea profitului a fost alimentată de trecerea la ve­ni­turi şi apoi la profit a dividendelor neîncasate de acţionari timp de mai mulţi ani. Activele SIF5 au avansat cu 4% în ul­ti­mele 12 luni, până la 1,614 miliarde de lei. Cea mai mare in­ves­tiţie a SIF-ului este pachetul de circa 6% deţinut la BCR, cea mai mare bancă din sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO