Burse - Fonduri mutuale

Cu un nou preţ de referinţă de 10 lei pe acţiune, după majorarea de capital social, MedLife explodează cu 25% la bursa de la Bucureşti: în doar 20 de minute investitorii tranzacţionează de 1 mil. lei

Cu un nou preţ de referinţă de 10 lei pe acţiune,...

Autor: Liviu Popescu

30.12.2020, 10:34 5010

Cu un nou preţ de tranzacţionare de 10,1 lei pe acţiune, determinat ca urmare a majorării de capital social prin alocarea a 5 acţiuni gratuite la 1 deţinută, acţiunile furnizorului de servicii medicale private MedLife (M) se apreciază puternic miercuri dimineaţă la bursa românească. Spre comparaţie, preţul anterior ex-date era de 60,6 lei pe acţiune.

Astfel, la ora 10:30 acţiunile MedLife înregistrează o creştere de 25% la 12,6 lei pe unitate pe un rulaj de tranzacţionare de 1,1 milioane de lei, fiind cele mai lichide de la bursa românească în prima jumătate de oră, arată datele agregate de ZF.  La acest preţ, MedLife are o capitalizare de aproape 1,7 miliarde de lei.

MedLife are miercuri ex-date pentru majorarea capitalului social, factorul de corecţie a preţului acţiunii fiind de 6, adică un preţ de referinţă de 10,1 lei pe unitate.

Pe 14 decembrie acţionarii MedLife au votat majorarea capitalului social cu 28 mil. lei prin încorporarea rezervelor, ceea ce înseamnă că fiecare acţionar va primi gratuit un număr de cinci acţiuni gratuite.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO