Burse - Fonduri mutuale

Cu un plus de 45%, Bursa poate închide cel mai bun an din ultimii 10: dar investitorii nu trebuie să se pripească

Finanţe personale

Cu un plus de 45%, Bursa poate închide cel mai bun an...

Autor: Liviu Popescu

02.12.2019, 00:07 1819

Bursa de la Bucureşti a livrat investitorilor în primele 11 luni din 2019 un randament de 45% reflectat prin evoluţia indicelui BET-TR, cel care cuprinde şi randamentele dividendelor plătite de companiile din prima ligă bursieră şi care în prezent este la maximul istoric de la lansarea din 2014 încoace, arată datele de la BVB.

Pe de altă parte BET, primul indice al Bursei româneşti, are un plus de 34% şi este pe drumul de a închide cel mai bun an din ultimul deceniu, dar până la finalul ultimei şedinţe de tranzacţionare din 2019, experienţa investitorilor le arată acestora că este indicat să fie rezervaţi în a trage concluzii despre anul în curs.

„Anul 2019 consemnează, până în acest moment, creşteri semnificative ale cotaţiilor, în multe situaţii nesperate dacă ne raportăm la începutul de an, la premisele şi aşteptările din acel moment“, se arată într-un raport de analiză al brokerilor de la Prime Transaction.

Astfel dinamica de 45% a indicelui dividendelor este în mare parte un efect de bază determinat de recuperările integrale de după Ordonanţa 114, cel mai controversat act normativ post-decembrist şi cel care avea să creeze oportunităţi rare pentru unii investitori în decembrie 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO