Burse - Fonduri mutuale

​Cu voturile suspendate de BNR, Carabulea a pierdut partida la Banca Carpatica. Directoratul are OK-ul să negocieze o fuziune

​Cu voturile suspendate de BNR, Carabulea a pierdut...

Autor: Andrei Chirileasa

10.04.2014, 20:08 928

Propunerile lui Ilie Carabulea, fondatorul Băncii Carpatica (BCC), privind modificarea structurii consiliului de supraveghere şi a directoratului băncii, au fost respinse de acţionarii cu drept de vot prezenţi la AGA.

Ilie Carabulea şi asociaţii săi, care deţin circa 57% din acţiunile Carpatica, au drepturile de vot suspende de către Banca Naţională a României, după ce Carabulea a fost arestat în ianuarie din cauza arestării în cazul de corupţie ASF-Carpatica Asig.

Astfel, deciziile în AGA au fost luate de către acţionarii minoritari, care deţin circa 43% din acţiunile băncii. La AGA au participat acţionari care deţin 73,15% din numărul total de voturi (circa 31,5% din capital).

Acţionarii prezenţi la AGA au hotărât cu o majoritate de 99% împuternicirea directoratului băncii pentru a analiza şi identifica eventualele oportunităţi de dezvoltare a băncii prin realizarea unei fuziuni şi de a întocmi proiectul de fuziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO