Burse - Fonduri mutuale

Cum a ajuns Fondul Proprietatea să fie principalul acţionar de la Fondul Proprietatea

Finanţe personale

Cum a ajuns Fondul Proprietatea să fie principalul...

Autor: Liviu Popescu

04.09.2019, 07:40 1566
Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), emitent care are la vânzare mai multe participaţii din portofoliu, printre care şi cel mai preţios activ al său, cel de la Hidroelectrica, deţine o pondere de 18,7% din capitalul social al Fondului, fiind astfel printre cei mai mari acţionari, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar, cel de la finele lunii iulie din 2019. Spre comparaţie la finele anului 2017, Fondul avea o pondere de 2,8% din capitalul social.

Principalul vânzător de acţiuni FP în ultimii ani a fost Elliot Associates, unul dintre cele mai mari fonduri speculative la nivel mondial, cândva cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea. Pe de altă parte, programele de răscumpărare de acţiuni, care au ca scop reducerea discountului de tranzacţionare, susţinute şi de dividendele plătite de companiile din portofoliu, au majorat deţinerea de acţiuni pe care FP o are la FP.  Fondul Proprietatea controlează 1,6 miliarde de acţiuni proprii, din care 146,9 milioane de acţiuni achiziţionate în cadrul celui de-al zecelea program de răscumpărare şi 1,5 miliarde de acţiuni cumpărate în cadrul celui de-al nouălea program. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO