Burse - Fonduri mutuale

Cum a evoluat indicele BET: cine a investit în acţiunile Petrom a câştigat, cine a pariat pe Digi a pierdut

Cum a evoluat indicele BET: cine a investit în...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.08.2018, 00:07 1088

Indicele BET afişează în prezent o apreciere de 6,89% de la începutul acestui an, în timp ce dintre cei 13 constituenţi ai principalului indice bursier local şapte sunt în teritoriul pozitiv şi şase în cel negativ, neluând în calcul şi rezultatele provenite din dividende.

Clasamentul aprecierilor este condus de cel mai valoros emitent local listat pe bursa bucureşteană, respectiv OMV Petrom (SNP), acţiunile urcând cu 15% de la începutul anului până luni 27 august. Cotaţia barilului Brent a crescut de la începutul acestui an cu 18,28%.

Banca Transilvania a crescut cu 9%, iar BRD cu 8%.

La polul opus, cea mai severă scădere din BET este consemnată de Digi, compania telecom care se află într-o presiune politică şi care de la începutul anului a pierdut 26%.

MedLife a pierdut 18% iar Bursa de Valori Bucureşti 11%.

Valoarea de piaţă a companiei a ajuns la sub 3 miliarde lei, după ce acţiunile companiei telecom au scăzut cu 26,79% în 2018.

Digi a atins recent minimul istoric, respectiv o cotaţie de 27,45 lei, o scădere de 31,37% faţă de preţul de 40 lei din momentul listării.

Locul secund la capitolul deprecierilor este ocupat de MedLife, după o depreciere de aproape 19% în 2018, până la o cotaţie de 27,7 lei, în vreme ce operatorul pieţei locale de capital, Bursa de Valori Bucureşti, figurează cu o depreciere de 11,23%, fiind astfel pe locul al treilea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO