Burse - Fonduri mutuale

Cum a reacţionat fiecare acţiune din BET în prima şedinţă cu rezultatele semestriale „pe masă“

Cum a reacţionat fiecare acţiune din BET în prima...

Autor: Liviu Popescu

21.08.2018, 00:07 1022

Acţiunile Electrica (EL) au crescut cu 2,6% în şedinţa în care compania şi-a publicat rezultatele semestriale pe 2018 şi au înregistrat astfel cea mai bună reacţie din cele 13 acţiuni ale indicelui BET în prima şedinţă în care s-au „consumat“ raportările financiare, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor BVB. La polul opus acţiunile BRD au avut cel mai abrupt declin din structura indicelui BET, cu minus 3,3%.

„Raportările semestriale au venit, în mare măsură, în aşteptările pieţei. Dovada acestui fapt este lipsa de volati­li­tate săptămânală a indicilor bursieri, indicele BET încheind săp­tămâna la o valoare aproape identică cu cea la care a în­che­iat săptămâna trecută“, se arată într-un raport al bro­kerilor de la Prime Transaction.

Pe parcursul săptămânii trecute, indicele BET a urcat cu 0,34% în contextul în care pe 14 august s-au consumat cele mai multe raportări financiare semestriale.

Companiile care au raportat atunci rezultatele se­mestriale, printre care Digi, Transgaz, Nuclearelectrica, nu au reuşit să determine entuziasm investitorilor, astfel că piaţa a închis pe roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO