Burse - Fonduri mutuale

"Cum m-am îmbogăţit pe Bursă"

"Cum m-am îmbogăţit pe Bursă"

Autor: Adrian Cojocar

10.02.2011, 23:59 657

Florin Gavrilă, investitor pe care mirajul randamentelorridicate de pe Bursă l-a prins încă din anii timpurii ai pieţei,dărâmă mitul conform căruia bursa este un mijloc de a face bani dinspeculaţii, într-un interviu acordat ZF din seria "Investitori laBursă".

La 43 de ani, Gavrilă a reuşit să strângă o avere de 350.000 deeuro din investiţii de pe Bursă, după ce a intrat în piaţă lafinele anului 1998 cu 10.000 de dolari şi spune că pe maximelepieţei, în vara anului 2007, deţinea un portofoliu evaluat la 1,2milioane de euro.

El a beneficiat de creşterile fulminante ale SIF-urilor de dupăanul 2000, când randamentele au depăşit în anumiţi ani şi 100%.

"În opinia mea, făcutul banilor din speculaţii este o poveste.Poate pe termen scurt să prinzi o perioadă din viaţă în care eştifoarte norocos, dar pe termen lung nu este o opţiune. În cei 13 anide când investesc am învăţat că bursa este guvernată de lăcomie şifrică, principalii factori care o mişcă. Am mai învăţat că ocompanie bună rămâne bună indiferent de tabloul economic şi că nutrebuie să speculez", spune Florin Gavrilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO