Burse - Fonduri mutuale

"Cum m-am îmbogăţit pe Bursă"

"Cum m-am îmbogăţit pe Bursă"

Autor: Adrian Cojocar

10.02.2011, 23:59 573

Florin Gavrilă, investitor pe care mirajul randamentelorridicate de pe Bursă l-a prins încă din anii timpurii ai pieţei,dărâmă mitul conform căruia bursa este un mijloc de a face bani dinspeculaţii, într-un interviu acordat ZF din seria "Investitori laBursă".

La 43 de ani, Gavrilă a reuşit să strângă o avere de 350.000 deeuro din investiţii de pe Bursă, după ce a intrat în piaţă lafinele anului 1998 cu 10.000 de dolari şi spune că pe maximelepieţei, în vara anului 2007, deţinea un portofoliu evaluat la 1,2milioane de euro.

El a beneficiat de creşterile fulminante ale SIF-urilor de dupăanul 2000, când randamentele au depăşit în anumiţi ani şi 100%.

"În opinia mea, făcutul banilor din speculaţii este o poveste.Poate pe termen scurt să prinzi o perioadă din viaţă în care eştifoarte norocos, dar pe termen lung nu este o opţiune. În cei 13 anide când investesc am învăţat că bursa este guvernată de lăcomie şifrică, principalii factori care o mişcă. Am mai învăţat că ocompanie bună rămâne bună indiferent de tabloul economic şi că nutrebuie să speculez", spune Florin Gavrilă.

AFACERI DE LA ZERO