Burse - Fonduri mutuale

Cum reacţionează pieţele financiare după ce Trump a anunţat că are COVID: Europa deschid în scădere, iar tranzacţiile futures din America sunt pe scădere. La Bucureşti piaţa a deschis pe minus

Cum reacţionează pieţele financiare după ce Trump a...

Autor: Ştefan Stan

02.10.2020, 11:05 590

Atât bursele europene cât şi contractele futures de pe bursele din SUA au scăzut rapid după ce preşedintele american Donald Trump şi soţia sa Melania au fost confirmaţi pozitiv cu COVID. Futures pentru Dow au scăzut cu 1,10%, în timp ce S&P 500 au înregistrat pierderi de 1,07%, iar Nasdaq de 1,41%. 

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,7%, în timp ce bursa din Germania a înregistrat o scădere de 0,75%, iar cea din Franţa de 0,67%. Indicele european Stoxx 600 e pe minus cu 0,48% la momentul transmiterii acestei ştiri. 

Şi Bursa de la Bucureşti a deschis pe scădere, indicele BET fiind pe minus cu 0,88%, cea mai mare scădere fiind înregistrată de Banca Transilvania, care la deschidere era pe roşu cu un minus de peste 4%. Astăzi este corecţia ex-dividende în cazul băncii de la Cluj şi prin urmare aceasta corecţie era aşteptată de investitori. De altfel, acest emitent este cel mai lichid la această oră.  

”Această veste are un potenţial negativ major asupra pieţelor. Problema principală e sentimentul că boala s-ar transmite în structurile superioare ale guvernului american, inclusiv în conducerea Senatului. Are potenţialul de a opri discuţiile curente despre stimulii fiscali”, a spus Jeffrey Halley, analist senior la Asia Pacific OANDA. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO