Burse - Fonduri mutuale

Cum vede Romgaz viaţa după OUG 114: profit de minus 28% în 2019 şi pesimism pe 2020 şi 2021

Cum vede Romgaz viaţa după OUG 114: profit de minus 28%...

Autor: Liviu Popescu

17.04.2019, 00:07 738

Romgaz (SNG), cel mai mare producător de gaze na­tu­rale din România, şi-a bugetat venituri de 5 miliarde de lei pentru 2019, în scădere cu 3,2% faţă de cele realizate în anul precedent, şi un profit brut în scădere cu 28%, la 1,1 miliarde de lei.

Compania estimează un declin abrupt al veniturilor din vânzarea gazelor naturale din import, ceea ce trage în jos veniturile totale, iar coroborat cu creşterea chel­tuie­lilor, dinamică determinată şi de majorarea impo­zi­telor prin Ordonanţa 114 şi de creşterea cheltuielilor cu sala­riaţii, pun presiune pe rezultatul bugetat pe 2019.

„Chiar şi în condiţiile scăderii profitului acesteia, com­pa­nia rămâne una atractivă din punct de vedere al divi­den­de­lor estimate pentru anul viitor, mai ales că în forma actuală a Codului fiscal, compania ar putea fi obligată să distribuie şi o parte din rezerve pe lângă cele din profitul realizat în anul 2019“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria AM.

Luca Nicolae, analist de investiţii la Tradeville, consideră că bugetul de venituri şi cheltuieli al Romgaz, la nivel general este echilibrat, surprinzând necesarul de investiţii pentru continuarea activităţii operaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO