Burse - Fonduri mutuale

Dacă un investitor ar vinde astăzi titluri de stat Fidelis, ar ieşi pe pierdere. Dacă le-ar ţine până la maturitate, ar primi dobânda

Dacă un investitor ar vinde astăzi titluri de stat...

Autor: Tibi Oprea

18.11.2021, 00:00 784

Investitorii care ar alege să vândă astăzi titluri de stat Fidelis emise de Ministerul de Finanţe ar marca pierdere, întrucât acestea se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti cu discount faţă de preţul la care au fost vândute de către stat.

„Motivul este creşterea dobânzilor şi aşteptările de creştere în continuare a dobânzilor, astfel că următoarele titluri care vor fi emise de către stat vor purta dobânzi mai mari”, explică Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al Goldring, pentru ZF. În schimb, dacă un investitor păstrează instrumentele până la scadenţă, acesta va primi principalul, dar şi dobânda plătită de Ministerul de Finanţe.

„Dacă le ţin până la scadenţă, investitorii vor lua valoarea de 100 de lei pe titlu şi dobânda aferentă. Dar aşteptările pieţei sunt ca dobânda de intervenţie să depăşească până la sfârşitul lunii martie 2022 valoarea de 2,5%, ceea ce ar duce în opinia mea la dobânzi de 5%-6% pentru noile titluri care vor fi emise. Acesta este motivul pentru care titlurile emise la dobânzi mai mici se vând în momentul acesta cu un discount”, adaugă Dragoş Mesaroş. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO