Burse - Fonduri mutuale

Dafora contestă amenda Concurenţei pentru trucarea licitaţiilor Romgaz

Dafora contestă amenda Concurenţei pentru trucarea...

Autor: Radu Bostan

12.03.2015, 00:04 651

Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR), companie controlată de Gheorghe Călburean, va ataca în instanţă amenda de 3,9 milioane de lei primită de la Consiliul Concurenţei pentru presupusa trucare a unor licitaţii pentru servicii de foraj organizate de producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG).

Consiliul Concurenţei a anunţat în luna ianuarie că a decis să sancţioneze patru companii de foraj cu amenzi de 3 milioane de euro pentru comportament anticoncurenţial într-o serie de licitaţii organizate de Romgaz între iunie 2008 şi octombrie 2009.

Companiile care împreună deţineau la acel moment 70% din piaţă erau Dafora, Foraj Sonde Craiova (FOSB), Foraj Sonde Mureş (FOSP) şi Aquafor International, o firmă controlată de grupul Upetrom, între timp desfiinţată.

WikiZF: Profilul companieiDafora Mediaş

„Prin această decizie s-a dispus sancţionarea Dafora cu amendă contravenţională în sumă de 3,9 milioane de lei, reprezentând 2,52% din cifra de afaceri realizată în anul 2013. Considerăm decizia ca fiind nefondată şi nelegală“, a informat ieri compania.

Decizia Concurenţei va fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

În urma investigaţiei, Foraj Sonde Craiova a fost amendată cu 3,9 milioane de lei, Foraj Sonde Mureş cu 3,7 milioane de lei şi Upetrom 1 Mai cu 1,3 milioane de lei. Forseco, o firmă controlată de grupul american Weatherford, a primit clemenţă deoarece a colaborat cu Consiliul Concurenţei, furnizând „probele încălcării legii concurenţei“, spunea autoritatea în luna ianuarie.

Dafora a încheiat anul trecut cu venituri de 198 milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de 2013, şi un profit net de 4,6 milioane de lei, faţă de pierderi 149,8 milioane de lei în 2013. Cotaţia acţiunilor DAFR, care nu a fost influenţată de anunţul de ieri, este în creştere cu 14% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO