Dafora scapă de un litigiu de 2,9 mil. lei în care i se ceruse falimentul

26 aug 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

Compania de foraj Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheor­ghe Călburean, a anunţat la bursă faptul că societatea de construcţii Azimut Com, care îi solicitase în instanţă fali­men­tul pentru o datorie de 2,9 milioane de lei (0,66 milioane de euro), a cerut renunţarea la judecată.
 
Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu în data de 12 iunie, iar instanţa urmează să ia act de solicitarea Azimut la primul termen de judecată, nespecificat în sinteza dosarului.
 
Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Azimut, firmă administrată de Molnar Aron Gabor, a încheiat anul trecut cu afaceri de 12,6 milioane de lei (2,9 milioane de euro), o pierdere de 1,33 milioane de lei (0,3 milioane de euro) şi creanţe de 10,7 milioane de lei (2,4 milioane de euro).
 
Pentru Dafora, datoriile sunt principala problemă în momentul actual. Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere de 145 milioane de lei (33 mi­lioane de euro), iar activul net, diferenţa dintre va­loarea totală a activelor şi cea a datoriilor, a ajuns la minus 50,9 milioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2014

 
Cuvinte cheie:
Dafora
, faliment
, litigiu
, companie
, constructii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide