Burse - Fonduri mutuale

Daniel Paliţă, director de planificare strategică al Sphera Group (KFC, Pizza Hut, Taco Bell), ar fi plecat din companie

Daniel Paliţă lucra din 2017 pentru Sphera Group, iar o perioadă de timp a fost şi director financiar interimar

Daniel Paliţă lucra din 2017 pentru Sphera Group, iar o perioadă de timp a fost şi director financiar interimar

Autor: Liviu Popescu

07.07.2020, 00:01 4487

Daniel Paliţă, director de planificare strategică şi responsbil de relaţia cu investitorii Sphera Group (simbol bursier SFG), operator în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, ar fi plecat din companie, potrivit unor informaţii ale ZF.

Daniel Paliţă lucra din 2017 pentru Sphera Group, iar o perioadă de timp a fost şi director financiar interimar. Anterior, el a fost bancher de investiţii al Monogram Advisory, o firmă de consultanţă independentă fondată în 2012. Pe 24 aprilie 2020, Sphera Group a publicat la bursă un raport în care informa investitorii că Georgios Argentopoulos a renunţat la funcţia de CEO al companiei şi că în locul său a fost numit Călin Ionescu, dar cu mandat interimar.

Sphera Group are o capitalizare de 582 milioane de lei, iar de la începutul anului 2020 acţiunile s-au depreciat cu 21% pe un rulaj de tranzacţionare de 13,2 milioane de lei. Spre comparaţie, indicele principal BET, din structura căruia fac parte şi acţiunile SFG, are minus 13%. La final de 2019, fondurile de pensii Pilon II aveau 10% din capitalul social al Sphera, adică investiţii de 74 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO