Burse - Fonduri mutuale

De astăzi investitorii pot paria pe cursul euro cu certificatele emise de Erste la bursă

De astăzi investitorii pot paria pe cursul euro cu certificatele emise de Erste la bursă

Autor: Adrian Ionut Cojocar

09.09.2011, 00:00 260

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti a aprobat recent două noi certificate turbo emise de Erste Bank care au ca suport cursul de schimb euro/leu. Astăzi cele două contracte, care pot fi folosite de speculatori pentru a miza atât pe aprecierea, cât şi pe deprecierea monedei naţionale faţă de euro, vor fi lansate la tranzacţionare.

Produsele structurate destinate investitorilor cu profil ridicat de risc listate de Erste Bank pe bursa de la Bucureşti au atras un interes ridicat din partea investitorilor. Spre exemplu, în şedinţa de miercuri de la bursă, certificatele turbo care pariau pe aprecierea cotaţiei la aur erau mai tranzacţionate şi decât acţiunile SIF-uri şi înregistrau un rulaj de 2,3 mil. lei, fiind depăşite doar de transferurile cu acţiuni ale Fondului Proprietatea.

Dacă un speculator intuieşte direcţia pe care o va lua activul suport, poate câştiga de câteva ori mai mult faţă de variaţia acestuia, dar la fel de bine poate să-şi piardă foarte repede o mare parte din bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO