Burse - Fonduri mutuale

De astăzi micii investitori pot împrumuta statul la dobânzi record de 8% pe an: încep subscrierile pentru o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis

De astăzi micii investitori pot împrumuta statul la...

Autor: Liviu Popescu

01.09.2022, 00:05 1016

♦ Aceasta este a noua emisiune de titluri de stat Fidelis din vara lui 2020 încoace ♦ Statul a atras circa 2,5 mld. euro de la micii investitori.

De la 1 septembrie şi până pe 16 septembrie, Ministerul Finanţelor, condus de social democratul Adrian Câciu, derulează o ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis către investitorii persoane fizice într-o emisiune denominată în lei şi în euro şi care ulterior închiderii va fi listată la Bursa de la Bucureşti.

Astfel statul român începe de joi subscrierea pentru titluri de stat denominate în lei cu scadenţa pe trei ani şi cu o dobândă de 8% pe an în timp ce obligaţiunile în euro au o dobândă de 2,65% pe an pentru cele pe doi ani şi 1,85% pentru cele pe un an, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Sindicatul de intermediere este format din Alpha Bank, BT Capital Partners, BCR şi BRD, potrivit unui document semnat de secretarul de stat György Attila. Aceasta urmează să fie a noua emisiune de titluri de stat Fidelis din vara anului 2020 încoace. De atunci şi până la cea mai recentă, cea din iunie 2022, MFP a atras de la micii investitori circa 2,5 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO