Burse - Fonduri mutuale

De astăzi piaţa de capital din România este oficial emergentă secundară. Ce înseamnă includerea în FTSE Russell, ce se schimbă şi cum se reflectă în economie promovarea istorică?

De astăzi piaţa de capital din România este oficial...

Autor: Liviu Popescu

21.09.2020, 09:00 2541

♦ Banca Transilvania, Nuclearelectrica şi surprinzător Teraplast vor intra în structura indicilor FTSE Global Equity Index ♦ Chiar dacă ponderea este una scăzută în structura FTSE Emerging Markets, de 0,038% ca urmare a reclasificării din iulie 2020, semnalul este unul pozitiv mai ales pentru alţi furnizori de indici, precum MSCI ♦ „Pe termen mediu şi lung ne aşteptăm la un acces mai facil şi o scădere a costurilor de finanţare a companiilor listate care se pot finanţa prin emisiuni de noi acţiuni sau obligaţiuni şi care pot conduce la investiţii mai mari în economie care generează bunăstare şi creştere economică“.

De astăzi, 21 septembrie 2020, piaţa de capital din România va promova oficial cu o treaptă, de la piaţă de frontieră la una emergentă secundară, într-o decizie istorică a agenţiei de evaluare financiară FTSE Russell, care a luat în calcul criteriile de lichiditate, şi care se va reflecta şi în economia reală.

Astfel, odată cu includerea pieţei de capital în categoria celor emergente, investitori mai mari faţă de cei care aveau mandat să investească pe pieţe de frontieră vor începe să tranzacţioneze acţiuni listate, în special ale celor incluse în structura indicilor FTSE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO