Burse - Fonduri mutuale

De ce au crescut SIF-urile pe neaşteptate, chiar şi cu 9% în două zile? Investitorii sunt nedumeriţi, iar brokerii spun că se apropie adunările generale ale acţionarilor

De ce au crescut SIF-urile pe neaşteptate, chiar şi cu 9% în două zile? Investitorii sunt nedumeriţi, iar brokerii spun că se apropie adunările generale ale acţionarilor

Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la Estinvest: Creşterea este probabil determinată şi de faptul că nu există o lichiditate consistentă pe SIF-uri, respectiv nu sunt afişate în piaţă ordine de vânzare importante. Ca atare, cel care vrea să achiziţioneze mai mult într-o perioadă mai scurtă de timp va trebui să urce preţul corespunzător.

Autor: Tibi Oprea

18.12.2020, 09:30 700

Indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia SIF-urilor şi a FP, a urcat în două şedinţe cu 5,8% l SIF Banat-Crişana, cel mai mare avans, de 9,2%.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) au fost vedetele ultimelor două şedinţe de tranzacţionare, în contextul în care acţiunile acestora s-au apreciat chiar şi cu peste 9%, într-o piaţă în creştere cu doar 0,2% reflectată prin prisma indicelui principal BET, arată datele agregate de ZF de la BVB.

„Mă pot lega de două lucruri. Odată cu creşterea care s-a manifestat pe piaţă înce­pând cu ultima parte a lunii noiembrie, din pă­cate SIF-urile nu au cunoscut creşteri im­por­tante, chiar au fost şedinţe în care unele dintre ele au înregistrat scăderi, pe fondul unei lichi­dităţi slabe. Într-adevăr, de-a lungul lunii no­iembrie şi chiar în decembrie au fost şi câteva deals-uri. Al doilea motiv poate fi legat de faptul că odată cu apropierea adu­nărilor generale ale acţionarilor ce vor avea loc anul viitor poate se mai strâng acţiuni pen­tru a avea o putere mai mare de vot“, mo­ti­vează Marcel Murgoci, director de tran­zac­ţionare la Estinvest, raliul înregistrat de SIF-uri.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO