Burse - Fonduri mutuale

De ce îşi revin bursele după căderile violente din ultimele două săptămâni

Autor: Adelina Mihai

21.03.2020, 16:49 2727

Pieţele bursiere internaţionale s-au cutremurat de mai multe ori în ultimele săptămână. Acum dau semne că încep să-şi revină, deşi prognozele anunţau intrarea în recesiune a statelor europene şi a SUA.„Întotdeauna bursele reacţionează primele şi cu mult înainte de producerea evenimentelor, scrie Mediafax.ro

Am văzut acuma cum bursele, de două săptămâni, sunt într-o cădere violentă, iar acum, pe măsură ce statele îşi anunţă pachete financiare de susţinere a propriilor economii, bursele încep să îşi revină”, spune Cristian Hostiuc, director editorial, Ziarul FinanciarStatele Unite vor oferi 1.500 de miliarde de dolari băncilor sub forma unor credite pe termen scurt, iar Germania are un fond de 500 de miliarde de euro pentru a susţine firmele lovite de noul coronavirus. În România, astăzi a intrat în vigoare un pachet de măsuri pentru a susţine, în special, companiile mici şi mijlocii.Bursa de la Bucureşti este mult prea mică.

Bursa de la Bucureşti urmăreşte evoluţiile externe, deci noi suntem o copie fidelă, bineînţeles la dimensiunea noastră. Nu cred că pachetul anunţat de premierul Orban privind susţinerea IMM-urilor din România are un impact asupra bursei de la bucureşti. Bursele ne învaţă să nu punem toţi banii în acelaşi coş sau să nu mizăm pe aceleaşi acţiuni”, mai spune Hostiuc.Garantarea unor credite, subvenţionarea dobânzilor şi amânarea unor plăţi sunt câteva dintre măsurile gândite de Ministerul Finanţelor pentru firmele din România.

AFACERI DE LA ZERO