Burse - Fonduri mutuale

De ce ne-au inclus în indicele bursier FTSE Russel? Tocmai panica investitorilor, determinată de OUG 114, este cea care a determinat îndeplinirea singurului criteriu lipsă: lichiditatea

RAREŞ NILAŞ: Am îndeplinit criteriul lichidităţii, însă asta pentru că preţurile au fost foarte jos în decembrie 2018, scăderi determinate de celebra  Ordonanţă de Urgenţă 114, deci de presiuni din partea Guvernului.

RAREŞ NILAŞ: Am îndeplinit criteriul lichidităţii, însă asta pentru că preţurile au fost foarte jos în decembrie 2018, scăderi determinate de celebra Ordonanţă de Urgenţă 114, deci de presiuni din partea Guvernului.

Autor: Liviu Popescu

30.09.2019, 08:07 1163

Pe 19 decembrie 2018, când bursa era lovită în plin de afirmaţiile făcute cu o seară înainte de adoptarea OUG 114, investitorii au tranzacţionat 1 mld. lei.

Ordonanţa 114 din decembrie 2018, con­siderată a fi cel mai controversat act normativ postde­cembrist şi care a determinat prăbuşiri ale in­dicilor bursieri de la Bucureşti, a stimulat lichi­ditatea pe fondul preţurilor scăzute şi a stat astfel, indirect, la baza deciziei FTSE Russell de a promova piaţa de capital.

„Am îndeplinit criteriul lichidităţii, însă asta pentru că preţurile au fost foarte jos în decembrie 2018, scăderi determinate de celebra Ordonanţă de Urgenţă 114, deci de presiuni din partea guver­nului“, spune Rareş Nilaş, unul dintre cei mai vechi consultanţi de pe piaţa de capital din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO