Burse - Fonduri mutuale

De ce recomandă cea mai mare bancă americană investiţiile în piaţa din Asia în 2019

De ce recomandă cea mai mare bancă americană...

Autor: Alex Ciutacu

27.12.2018, 00:07 899

Pieţele de acţiuni din Asia au avut un parcurs tumultos în 2018, marile pieţe terminând anul pe roşu. Însă JP Morgan Asset Management iubeşte această piaţă, potrivit CNBC.

Piaţa din China a înregistrat cele mai mari scăderi dintre pieţele asiatice. Indicele Shenzhen a scăzut cu circa 30% anul acesta, în timp ce indicele Shanghai a pierdut circa 20%. În Hong Kong, indicele Hang Seng a pierdut 15%.

Nici celelalte pieţe din Asia nu au fost scutite. Indicele Nikkei 225 a scăzut cu peste 10% anul acesta, în timp ce indicele sud-coreean Kospi a scăzut cu aproape 17%.

„Piaţa a fost foarte dificilă anul acest, însă rămânem pozitivi pe termen lung cu privire la Asia. Şi credem că este momentul să construim o poziţie strategică de bază acolo”, spune Janet Tsang, specialist în cadrul JP Morgan Asset management pentru pieţele emergente şi regiunea Asia Pacific.

Tsang nu este singurul specialist căruia îi plac pieţele din Asia. Şi strategul şef al Morgan Stanley pentru pieţele emergente, Jonathan Garner, a declarat pentru CNBC că este „bullish” cu privire la investiţiile în acţiunile din Asia.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO