Burse - Fonduri mutuale

De ce s-au prăbuşit subit tranzacţiile la Bursă? Lichiditate de 3,8 mil. euro în şedinţa de vineri

De ce s-au prăbuşit subit tranzacţiile la Bursă?...

Autor: Tibi Oprea

22.06.2020, 08:40 1419

În ultimele opt şedinţe de tran­zacţionare, lichiditatea de la Bursa de la Bursa de Valori Bucureşti a „intrat la apă“, în contextul în care valoarea tranzacţiilor efectuate de investitori pe segmentul de acţiuni în această perioadă s-a situat la circa jumătate faţă de rulajul mediu zilnic, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

„Deşi în unele şedinţe am văzut tranzacţii mai mari, totuşi BVB ră­mâne cu o lichiditate substanţial sub 10 mi­lioane de euro pe şedinţă, în condiţiile în care burse din regiune, precum cea din Cehia sau cea din Ungaria, sunt sensibil mai sus. De exemplu, Bursa de la Budapesta face cu patru titluri 25 de milioane de euro pe şedinţă. În ceea ce priveşte lichiditatea mai există un drum destul de lung de parcurs în a se intra în nişte parametri care va trebui să fie mai buni decât cei din ultimii ani“, spune Mihai Căruntu, senior analist corporate finance în cadrul BRD, pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO