Burse - Fonduri mutuale

De la jucători de table pe Coasta de Azur cu ministrul la colegi de facultate cu premierul, aceştia au fost oamenii statului în Petrom

De la jucători de table pe Coasta de Azur cu ministrul...

Autor: Roxana Petrescu

17.04.2015, 00:08 1097

Consiliul de Supraveghere este entitatea care controlează deciziile directoratului Petrom, cea mai mare companie locală şi singurul producător de petrol şi gaze, această structură de management dualistă fiind implementată din 2007.

De atunci, statul român a avut nouă reprezentanţi în consiliul de supraveghere al Petrom, consemnând cea mai rapidă „rotaţie de cadre“. Acum va urma omul cu numărul 10 după ce ministerul energiei a decis revocarea din funcţie a lui Lucian-Dan Vlădescu. Cine au fost „ochii şi urechile statului“ în Petrom, misiune recompensată cu 20.000 de euro anual, plus câte 4.000 de euro pentru fiecare şedinţă?

La mijlocul acestei săptămâni, Petrom a anunţat printr-o informare la BVB că Lucian-Dan Vlădescu va fi revocat la solicitarea Ministerului Energiei din funcţia de membru al consiliului de supraveghere, fară ca instituţia de stat să prezinte propuneri pentru locul lăsat liber. În acest moment, statul deţine 20,6% din acţiunile Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO