Burse - Fonduri mutuale

De la minus 10% în octombrie, Pilonul II avea la final de noiembrie minus 3%. Radu Crăciun, APAPR: Sunt destul de optimist pentru 2023

De la minus 10% în octombrie, Pilonul II avea la final...

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

13.12.2022, 00:07 439

De la scăderi de 8% în vara anului 2022, pe fondul scumpirilor accelerate din economie care au determinat creşterea dobânzilor, la minus 10% în octombrie după cea mai slabă lună din ultimii doi ani pentru Bursa de Valori Bucureşti, cele şapte fonduri de pensii private Pilon II au recuperat puternic în ultima perioadă, astfel că la final de noiembrie scăderea medie este de 3%.

„Aş zice că terminăm anul într-o notă pozitivă. Noiembrie a fost o lună realmente excepţională; spun asta deoarece, în doar o lună, am văzut o performanţă investiţională într-un interval de 4,8%-6,4%, deci creşteri pe toată linia“, spune Radu Crăciun, preşedinte al APAPR şi CEO BCR Pensii.

Iar perspectivele pentru finalul anului 2022 sunt pozitive având în vedere evoluţia puternic ascendentă a indicelui principal BET, de plus 4% în două săptămâni, din structura căruia fac parte companii prezente în portofoliile celor şapte fonduri, precum Petrom, Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, dar şi în contextul calmării situaţiei dobânzilor de pe piaţa titlurilor de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO