Burse - Fonduri mutuale

De unde are Netflix bani de filme şi seriale: Gigantul de streaming lansează o emisiune de obligaţiuni de 2 miliarde de dolari pentru a-şi finanţa conţinuturile noi

De unde are Netflix bani de filme şi seriale: Gigantul...

Autor: Alex Ciutacu

24.10.2018, 16:32 702

Compania de streaming Netflix se întoarce din nou spre piaţa obligaţiunilor de tip junk (n.red: obligaţiuni cu un risc mai mare, dar şi cu un randament mai ridicat), pentru a-şi finanţa noile conţinuturi, în încercarea de a-şi menţine creşterea pe ţinta de utilizatori noi, potrivit Bloomberg.

Emisiunea de obligaţiuni în valoare totală de 2 miliarde de dolari, care va fi lansată atât în dolari cât şi în euro, vine la o săptămână după ce Netflix a anunţat o creştere record la nivelul utilizatorilor noi, mult peste aşteptările Wall Street-ului.

Randamentele pe obligaţiunile cu scadenţa la 10,5 ani se vor situa la circa 6,375% pentru dolari şi la 4,625% pentru euro, potrivit surselor interne citate de publicaţia americană.

În timp ce emisiunea de obligaţiuni va ridica datoriile companiei la peste 10 miliarde de dolari pentru prima dată în istorie, Netflix înregistrează creşteri impresionante pe bursă încât baza de clienţi este din ce în ce mai mare. În perioada octombrie 2017 – octombrie 2018 Netflix a adăugat încă 28 de milioane de membri pe platforma de streaming. În al doilea trimestru din 2017 când compania a anunţat că a depăşit 100 de milioane de subscripţii, predicţiile analiştilor erau conservatoare şi estimau că această creştere va încetini brusc, majoritatea potenţialilor clienţi fiind deja înscrişi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO