Burse - Fonduri mutuale

De ziua lor, americanii au dat tonul la Bursa de la Bucureşti: Fondul Proprietatea cu cele mai mari tranzacţii şi Oil Terminal, curtat de Amerocap, cu cea mai bună dinamică

De ziua lor, americanii au dat tonul la Bursa de la...

Autor: Tibi Oprea

05.07.2019, 00:00 452

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP), administrat de americanii de la Franklin Templeton, au înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de joi o creştere de 0,94%, la 1,075 lei pe acţiune, în contextul unor tranzacţii de 54 mil. lei, respectiv cel mai mare rulaj de la începutul anului încoace.

Valoarea medie a unei singure tranzacţii a fost de 963.000 de lei. Fondul Proprietatea, cu The Bank of New York Mellon în acţionariat (28,7%), se tranzacţionează de la începutul anului în creştere cu 20,6%, pe un rulaj de 604,2 mil. lei.

Spre comparaÅ£ie, indicele principal BET înregistrează plus 19,8% în aceeaÅŸi perioadă. Pe de altă parte, acÅ£iunile Oil Terminal (OIL), cel mai mare terminal portuar din România, s-au apreciat joi la bursă cu circa 15% pentru a patra zi consecutiv în contextul în care americanii de la Amerocap, ÅŸi-au exprimat intenÅ£ia de a investi expertiză ÅŸi peste 100 de milioane de dolari prin trei modalităţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO