Burse - Fonduri mutuale

Debut de săptămână modest la Bursă

Debut de săptămână modest la Bursă

Autor: Ştefan Deleanu

05.04.2016, 00:04 207
Prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti a fost marcată de un rulaj redus de tranzacţionare şi de o creştere de circa 0,5% a principalilor indicii bursieri.

Investitorii au realizat tranzacţii cu ac­ţiuni în valoare de 19,2 milioane de lei pe piaţa principală, în scădere cu 12% faţă de rulajul de vineri, 1 aprilie. Aproape jumătate din rulajul pieţei a fost asigurat ieri de trei acţiuni: Banca Tran­sil­vania, Fondul Proprie­tatea (FP) şi Elec­trica (EL). Pe piaţa „deal”, a tran­zac­ţiilor negociate, investi­torii au încheiat două tranzacţii prin care au transferat 960.000 de acţiuni Banca Transilvania în valoare de 2,6 mil. lei şi o tranzacţie prin care au transferat 1,5 milioane de acţiuni OMV Petrom în valoare de 356.000 de lei.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, ce include cele mai lichide zece acţiuni, a avut ieri o creş­tere de 0,5%, indicele BET-FI, ce include evoluţia SIF-urilor şi a FP, a înre­gistrat un plus de 0,14%, iar indicele BET-NG, repre­zen­tativ pentru sectorul de energie, a raportat un avans de 0,22%. Pe pieţele externe, principalii indi­ci au înregistrat creşteri modeste.

În topul celor mai tranzacţionate ac­ţiuni de la bursa din Bucureşti au fost ieri titlu­rile Băncii Transilvania (TLV), Elec­trica (EL), OMV Pe­trom (SNP), Trans­gaz (TGN), FP şi SIF Banat-Cri­şana (SIF1). Niciuna dintre aceste acţiuni nu a avut un vo­lum de tran­zac­ţionare care să atingă va­loarea de un milion de euro, cea mai tran­zacţionată fiind Banca Transil­va­nia cu o valoare a tranzacţiilor de 4,24 mi­l. lei, potrivt datelor de la ora 18.00.

În topul creşterilor s-au situat ac­ţiu­nile Alro (ALR) cu un avans de 4,6%, ur­mate de acţiunile Turism Hoteluri (EFO) cu un avans de 4,5% şi titlurile IAR Braşov (IARV), cu un câştig de 4,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO