Decembrie a început slab pentru investitorii de la bursa românească: 77% din acţiunile BET sunt pe minus, faţă de 40% în 2016

20 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ La finele lunii iunie indicele BET avea plus 20%, pentru ca de atunci indicele să scadă treptat, iar în prezent să afişeze un avans de 9,6% de la începutul anului ♦ Dar 2018 ar putea fi mai bun ca 2017 din perspectiva randamentelor dividendelor, care, potrivit unei case de brokeraj, nu doar că vor fi cele mai mari din lume, ci se vor distanţa de alte pieţe.

Din cele 13 acţiuni care alcătuiesc indicele de referinţă BET, zece sunt pe pierderi de la începutul lunii de­cembrie, scăderi alimentate inclusiv de politica fiscală expansionistă, în timp ce Digi, MedLife şi Conpet, cele mai proaspăte companii din indice, sunt pe plus, potrivit calculelor ZF pe baza cotaţiilor de ieri de la ora 13:40.

Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă din 2016, patru din cele zece companii câte avea indicele BET atunci erau pe minus, ceea ce arată că decembrie 2017 a adus până în prezent în mare parte pierderi investitorilor de la bursa românească mai ales în contextul în care cei mai lichizi emitenţi din BET - Banca Transilvania şi Fondul Proprietatatea - sunt pe minus. Nuclearelectrica, emitentul din indicele BET cu cel mai ridicat randament la 11 luni, afişează o depreciere a acţiunilor de 3% de la începutul lunii decembrie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.12.2017

 
Cuvinte cheie:
Decembrie
, bursa
, BVB
, investitori
, BET
, brokeraj
, indicele bet
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide