Burse - Fonduri mutuale

Decembrie a început slab pentru investitorii de la bursa românească: 77% din acţiunile BET sunt pe minus, faţă de 40% în 2016

Decembrie a început slab pentru investitorii de la bursa...

Autor: Liviu Popescu

20.12.2017, 00:07 605

♦ La finele lunii iunie indicele BET avea plus 20%, pentru ca de atunci indicele să scadă treptat, iar în prezent să afişeze un avans de 9,6% de la începutul anului ♦ Dar 2018 ar putea fi mai bun ca 2017 din perspectiva randamentelor dividendelor, care, potrivit unei case de brokeraj, nu doar că vor fi cele mai mari din lume, ci se vor distanţa de alte pieţe.

Din cele 13 acţiuni care alcătuiesc indicele de referinţă BET, zece sunt pe pierderi de la începutul lunii de­cembrie, scăderi alimentate inclusiv de politica fiscală expansionistă, în timp ce Digi, MedLife şi Conpet, cele mai proaspăte companii din indice, sunt pe plus, potrivit calculelor ZF pe baza cotaţiilor de ieri de la ora 13:40.

Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă din 2016, patru din cele zece companii câte avea indicele BET atunci erau pe minus, ceea ce arată că decembrie 2017 a adus până în prezent în mare parte pierderi investitorilor de la bursa românească mai ales în contextul în care cei mai lichizi emitenţi din BET - Banca Transilvania şi Fondul Proprietatatea - sunt pe minus. Nuclearelectrica, emitentul din indicele BET cu cel mai ridicat randament la 11 luni, afişează o depreciere a acţiunilor de 3% de la începutul lunii decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO