Burse - Fonduri mutuale

Decizie dură. Electrica a anunţat, miercuri seară pe Bursă, că va implementa un proces de reorganizare a structurii de personal care înseamnă şi aplicare unor măsuri de concediere colectivă

Decizie dură. Electrica a anunţat, miercuri seară pe...

Autor: Robert Manea

02.02.2022, 19:41 3743

Electrica, companie cotată la Bursă, controlată de stat prin faptul că este acţionarul principal a anunţat investitorii că în şedinţa de miercuri- 2 februarie, Consiliul de Administraţie a aprobat un proces de reorganziare a structurii de personal a companiei şi aplicarea măsurii de concediere colectivă.

„Cu privire la necesitatea si oportunitatea desfasurarii procesului de reorganizare a structurii de personal a Societatii, se mentioneaza ca acesta face parte dintr-un complex mai amplu de masuri considerate de managementul executiv si Consiliul de Administratie al Societatii, cu privire la procesul de transformare global al grupului Electrica, care sa pregateasca atat Electrica, cat si pe fiecare dintre filialele sale, sa actioneze agil intr-un domeniu marcat de volatilitate, incertitudine si complexitate, sa faca fata provocarilor din mediul intern si extern si sa-si intareasca perfomanta financiara, in baza careia sa poata transpune proiectele de dezvoltare despre care actionarii si investitorii sunt informati in conformitate cu principiile de transparenta adoptate de Societate.

Masurile de natura organizatorica prevazute in Planul de reorganizare au ca obiective redimensionarea si redefinirea schemei de personal a Societatii, precum si a modului de organizare si funcţionare al acesteia, pentru adaptarea optima intre numarul de personal si functiile indeplinite de acesta la conditiile actuale de activitate pe piata de energie. In mod concret, prin implementarea proiectului de transformare organizationala se vor obtine: o reducere de la o structura existenta de 120 de posturi la o structura viitoare de 85 de posturi si o structura aplatizata prin reducerea numarului de niveluri ierarhice. Ca rezultat al acestui demers, numarul de entitati organizationale din cadrul Societatii se va reduce semnificativ - o diminuare cu 19%, in timp ce numarul de posturi de conducere/ coordonare se va reduce chiar mai mult - o diminuare cu 25%.” menţionează Corina Popescu, directorul general al Electrica în informarea către Bursă.

Electrica, unde Ministerul Energiei are 48% din acţiuni fiind principalul acţionar, are o capitalizare de 3,5 mld. de lei.

La bursă acţiunile companiei erau miercuri într-o scadere de 1,54% fiind cotate la 10,22 de lei.

În ultimele 52 de săptămani preţul maxim al unei acţiuni a fost de 14,15 lei, iar preţul miim de 9,77 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO