Burse - Fonduri mutuale

Decizie importantă pentru piaţa de capital: Din 8 februarie 2021, administratorii de pensii private vor putea investi şi în obligaţiuni corporative fără rating. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Decizie importantă pentru piaţa de capital: Din 8...

Autor: Liviu Popescu

10.02.2021, 00:05 596

♦ Aceasta este a doua schimbare în legislaţia de investiţie a fondurilor de pensii private de când la cârma ASF a venit Nicu Marcu.

Cei şapte administratori de pensii private din România vor putea investi şi în obligaţiuni corporative fără rating în contextul în care decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), luată la finele anului trecut, a fost publicată pe 8 februarie 2021 în Monitorul Oficial, intrând în vigoare la data publicării.

Astfel, administratorii Pilon II - cei mai mari investitori ai bursei de la Bucureşti, vor putea aloca până la maximum 3% din activele fondului de pensii în obligaţiuni ale unor companii care nu au „calificativ“ de investiţie şi care se tranzacţionează în România, Uniunea Europeană sau din Spaţiul Economic European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO