Oferta de subscriere de acţiuni Digi a fost amendată pe neaşsteptate din cauza anchetei DNA în cazul Dragomir/RCS astfel că prospectul a fost completat prin faptul că investitorii de retail se pot retrage dacă vor din subscriere. Conform prospectului iniţial, ordinele de subscriere pe retail erau irevocabile.
“În acest caz, dacă Oferta pentru Investitorii de Retail s-a finalizat la acea dată, Perioada de Ofertă adresată Investitorilor de Retail va fi redeschisă. În mod corespunzător, toţi investitorii, inclusiv Investitorii de Retail, vor avea cel puţin două Zile Lucrătoare să îşi retragă subscrierile”
La paginile 128 şi 129 din Prospect, următoarele vor fi considerate a fi incluse în, respectiv că fac parte din Prospect, prin înlocuirea celor două paragrafe sub titlul ”Ancheta efectuată de Direcţia Naţională Anticorupţie din România şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti”:
*** O plângere pe care am depus-o la DNA în 2013, întemeiată pe faptul că a fost comisă o infracţiune împotriva unuia dintre administratorii RCS & RDS, a determinat DNA să analizeze un contract de asociere în participaţiune încheiat în 2009 între RCS&RDS şi Bodu S.R.L., având drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflată în Bucureşti şi să îşi pună problema dacă acordul a respectat legile anticorupţie din România. Bodu S.R.L. este controlată de Dl. Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, entitate care organizează şi conduce competiţia Liga 1.
În 2016, am achiziţionat ansamblul pentru evenimente de dimensiuni mari, pe care o exploatăm în vederea furnizării de servicii angajaţilor noştri şi dării în folosinţă către terţi. La data de 5 mai 2017, anumite persoane fizice, inclusiv două persoane care deţin în acest moment poziţii de conducere în principala filială a Societăţii, RCS & RDS, Ioan Bendei şi Mihai Dinei, precum şi fostul Director General al RCS & RDS, Alexandru Oprea, au fost înştiinţate în mod oficial de către DNA ca sunt anchetate în legatură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani.
La data de 8 mai 2017, RCS & RDS a fost înştiinţată oficial de către DNA că are calitatea de suspect în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte. În cadrul aceleiaşi anchete, domnul Dumitru Dragomir a fost inculpat, fiind acuzat că prin contractul de asociere în participaţiune ar fi primit mită în legătură cu contracte încheiate între RCS & RDS şi LPF cu privire la drepturi de televizare pentru meciuri de fotbal din Liga 1 şi că ar fi fost complice la spălarea de bani care se suspectează a fi fost realizată prin achiziţia de către RCS & RDS a ansamblului pentru evenimente. Societatea va continua să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS şi foştii sau actualii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. La acest moment nu au fost inculpate alte persoane ca urmare a anchetei, cu excepţia domnului Dragomir. Societatea nu poate anticipa dacăşi când ar putea să apară alte acte de inculpare, respectiv dacăorice astfel de inculpare va rezulta în adoptarea de măsuri preventive sau într-o condamnare.
RCS & RDS ca urmare a celor rezultate în cadrul anchetei. Sancţiunile posibile pot include, printre altele, amenzi penale aplicate RCS & RDS şi persoanelor fizice, sechestru de bunuri, excluderea RCS & RDS din anumite licitaţii publice sau private sau pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele fizice anchetate. Amenzile sau confiscările de bunuri pot fi semnificative. Separat, DNA a investigat anumite plăţi de comisioane pe care LPF le-ar fi făcut la instructiunea domnului Dumitru Dragomir către un anumit intermediar, folosind fonduri pe care le-au primit anterior de la noi în schimbul dreptului exclusiv de a difuza meciurile din Liga 1. Acea investigaţie a condus la punerea sub acuzare a domnului Dumitru Dragomir pentru delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală. În iunie 2016, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat (cu drept de apel) pe domnul Dragomir la o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani. Contractul nostru de difuzare încheiat cu LPF nu este investigat. De asemenea, noi nu am avut şi nu avem nicio relaţie comercială cu intermediarul despre care se pretinde că a fost implicat în presupusa schemă de spălare a banilor. DNA nu a avansat nicio acuzaţie împotriva noastră în legătură cu problema de mai sus. Dacă vom fi acuzaţi sau dacă se va dovedi că am săvârşit fapte de corupţie sau de spălare de bani, inclusiv ca rezultat al anchetelor sus-menţionate, orice astfel de acuzaţii sau de încălcări ne pot determina prejudicii financiare, comerciale şi reputaţionale, oricare dintre acestea putând avea efecte negative semnificative asupra activităţii, situaţiei financiare şi rezultatele operaţiunilor noastre. A se vedea “Partea 1 —Factori de risc— Nerespectarea legilor anticorupţie sau acuzaţii cu privire la nerespectarea acestora ar putea avea un efect negativ semnificativ asupra reputaţiei şi activităţii noastre”
Oferta de subscriere de acţiuni Digi a fost amendată pe neaşsteptate din cauza anchetei DNA în cazul Dragomir/RCS astfel că prospectul a fost completat prin faptul că investitorii de retail se pot retrage dacă vor din subscriere. Conform prospectului iniţial, ordinele de subscriere pe retail erau irevocabile.